Nachtleven op Cuba

Goede muziek en nog betere dansers; twee ingrediënten die onlosmakelijk met het Cubaanse nachtleven verbonden zijn.

Uitgaan Varadero

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vrijwel alle hotels in Varadera bieden avondentertainment in de vorm van grote (dans) shows. De beste shows worden gegeven in Cabaret Continental en Tropicana Matanzas. Na de shows veranderen de locaties vaak in een discotheek. Populaire clubs zijn verder La Bamba, Mambo Club, Palacio de la Rumba en Casa de la Música. Ook leuk is La Comparsita, waar u meer dan in andere clubs onder de lokale bevolking bent. Echt authentiek Cubaans is het uitgaansleven in Varadero vrijwel nergens. Daarvoor is de plaats te toeristisch.

Uitgaan Havana

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Populair vanwege hun connectie met Ernest Hemingway zijn uiteraard La Bodeguita el Medio en El Floridita, maar Havana kent legio bars waar u terecht kunt voor een heerlijke cocktail en goede dansgelegenheden zijn ook niet moeilijk te vinden. Gaat u liever een avondje naar het theater, dan zit u in Havana ook goed. Cuba staat bekend om zijn uitstekende dans- en theatergezelschappen. Zij treden op in het Teatro Nacional de Cuba, het Gran Teatro de la Habana, Teatro Amadeo Roldán, Teatro Mella, Teatro Karl Marx en Café Treatro Brecht. In het Teatro Amadeo Roldán worden met name klassieke muziekuitvoeringen gehouden. Gerenommeerde cabaret shows worden opgevoerd in El Gran Palenque, Obbara, Cabaret Nacional, Cabaret Tropicana, Cabaret Parisien en Cabaret Turquino. Voor live muziek kunt u terecht in Café Paris, Café Cantante, Jazz Café of Casa de la Música Dos. Ook in La Zorra y el Cuervo, Habana Libre Tryp (beide jazz) en Gato Tuerto kunt u live optredens verwachten. Het culturele toerisme bureau van Cuba, Paradiso, geeft op haar website een overzicht van wat er tijdens uw vakantie allemaal te zien en te beleven valt op het eiland. Mocht u een uitgave van het gratis Cartelera tijdschrift kunnen bemachtigen, dan vindt u hier ook informatie over culturele evenementen in Havana.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan Santiago de Cuba

Bron: Alex Cano, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Santiago de Cuba is de muziekhoofdstad van Cuba. In de stad vindt met carnaval ook de meest uitbundige optocht van het eiland en misschien wel van het gehele Caribische gebied plaats. Uitgaan in Santiago betekent genieten van de lokale dansstijlen; de rumba, de son, de trova en de danzón zijn alom vertegenwoordigd. Verschillende gelegenheden bieden shows aan, waaronder het Cabaret Tropicana Santiago, Ballet Folclórico Cutumba en San Pedro del Mar, dat in het Balcón de Caribe hotel gevestigd is. Liefhebbers van de son, die een wat langzamer ritme kent dan bijvoorbeeld de salsa, kunnen terecht in het Casa de la Trova, dat met name in het weekend zeer druk bezocht wordt. Menig beroemd artiest heeft hier al opgetreden. Andere aanraders zijn Casa de las Tradiciones, El Patio de Artex en El Patio los Dos Abuelos. Voor iets wildere ritmes en vaak een jonger publiek moet u naar Casa de la Musica, Club 300, Disco Santiago of Las Américas. Rond Plaza Dolores zijn allerlei leuke uitgaansgelegenheden te vinden, dus dit plein vormt een goed startpunt voor uw avondje uit in Santiago de Cuba.