Excursies op Cuba

Het excursieaanbod op Cuba is groot en veelzijdig. Hieronder vindt u slechts een kleine selectie.

Havana

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een georganiseerde excursie om Havana te verkennen wordt in verschillende vormen aangeboden. Bijzonder is de excursie per oldtimer, zeker voor autoliefhebbers is dit een aanrader! U kunt ook kiezen voor een verkenning van de stad te voet of voor een selecte verkenning van alleen aan Hemingway gerelateerde bezienswaardigheden tijdens een Hemingwaytour. Ook in de avond zijn er excursiemogelijkheden, waarbij u bijvoorbeeld de beroemde Tropicana cabaret show bijwoont. In veel gevallen kunt u kiezen voor een combinatie-overdag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Havana en ’s avonds woont u de show bij, waarna een overnachting in een hotel volgt en u ’s ochtends terugkeert naar uw accommodatie.

Trinidad-Cienfuegos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op één dag enkele mooie steden wilt bezoeken en tijdens een verkenning van de stad de nodige informatie tot u wilt nemen, kunt u voor deze excursie kiezen. Trinidad en Cienfuegos zijn beide prachtige plaatsen met een interessante geschiedenis. Sommige aanbieders nemen ook een bezoek aan Santa Clara op in het programma van deze excursie. Met of zonder Santa Clara staat deze excursie garant voor veel cultuur en geschiedenis.

Viñales Vallei

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze populaire excursie voert u naar de Viñales vallei. Het is een tocht naar het hart van de tabaksplantages op het eiland door het binnenland, waarbij u meer te weten komt over de Cubaanse cultuur. Onderweg worden diverse stops gemaakt, nu eens om van het uitzicht op de vallei te genieten, dan eens om een grot te bekijken of om kennis te maken met de Cubaanse tabaksindustrie.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bootexcursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bootexcursies worden op Cuba in alle soorten en maten aangeboden. U kunt kiezen voor een tocht op een moderne zeilboot, een catamaran of een prachtige houten zeilboot. Sommige excursies zijn met name gericht op sportvissen, andere draaien om het spotten van dolfijnen en weer andere hebben enkele grotten als bestemming. Het is dus maar net waar uw interesse naar uitgaat, voor eenieder is wel een geschikte boottrip te vinden!

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jeepsafaris bieden u de uitgelezen mogelijkheid om het binnenland van Cuba te verkennen. Deze excursie is geschikt voor avontuurlijke reizigers die het echte Cuba willen leren kennen. U komt in afgelegen gebieden, rijdt door kleine dorpjes, bent omringd door prachtige, ongerepte natuur en maakt kennis met het dagelijkse leven in het Cubaanse binnenland.