Varadero

Varadero is de grootste toeristische badplaats van Cuba met tal van voorzieningen, een 20 km lang zandstrand en veel accommodaties.

Varadero wordt bezocht door zowel toeristen als door de Cubanen zelf en met zo’n prachtig lang zandstrand is dat ook niet gek. Het strand van Varadero wordt ook wel Playa Azul genoemd, oftewel het Blauwe Strand, gebaseerd op het mooie heldere blauwe water van de zee. Het strand is breed en loopt slechts langzaam af in zee. Op het strand zijn legio watersportfaciliteiten te vinden. Met name de duikopties met expedities naar diverse grotten zijn interessant. Voor de sportieve vakantieganger is hier volop vertier. Parallel aan het strand loopt de hoofdstraat van Varadero, waaraan de meeste hotels te vinden zijn. Haaks op de hoofdweg liggen de calles, die genummerd zijn van 1 helemaal in het westen tot 64. Tussen Calle 44 en 46 ligt het Parque Central, waaromheen nog enkele oude villa’s gelegen zijn. Deze behoren tot de weinige echte bezienswaardigheden van de plaats. Aan Calle 57 is het Museo Municipal te vinden, het enige museum van Varadero. Het museum verschaft u informatie over de geschiedenis van de stad. Zeer mooi is de villa die gebouwd werd in opdracht van Irénée Du Pont de Nemours. Tegenwoordig doet de villa, nu Las Américas genaamd, dienst als restaurant. Het is ook mogelijk de villa te bezichtigen zonder iets te bestellen.

Parque Natural Hicacos

Helemaal in het oosten van het schiereiland waarop Varadero gelegen is bevindt zich het Parque Natural Hicacos. Een educatieve route door het reservaat voert u langs grotten met muurschilderingen van de vroegste bewoners van Cuba. In het gebied zijn verder de resten van een zoutmijn te vinden en daarnaast treft u hier de oorspronkelijk vegetatie van het eiland met onder andere cactussen.

Uitgaansleven

Vrijwel alle hotels in Varadera bieden avondentertainment in de vorm van grote (dans) shows. De beste shows worden gegeven in Cabaret Continental en Tropicana Matanzas. Na de shows veranderen de locaties vaak in een discotheek. Populaire clubs zijn verder La Bamba, Mambo Club, Palacio de la Rumba en Casa de la Música. Ook leuk is La Comparsita, waar u meer dan in andere clubs onder de lokale bevolking bent. Echt authentiek Cubaans is het uitgaansleven in Varadero vrijwel nergens. Daarvoor is de plaats te toeristisch.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Cuba:

Foto’s van Varadero

Populaire accommodaties in Varadero

Memories Varadero 7
5 aanbieders
vanaf €645
Sol Palmeras 8
5 aanbieders
vanaf €752
Tuxpan 7
3 aanbieders
vanaf €580

Bekijk alle 34 accommodaties in Varadero

Ligging