Entertainment op Cuba

Op Cuba zult u geen eindeloze entertainment mogelijkheden vinden. Wel heeft het een waterpark, een themapark en kunt u dolfijnen kijken of karten.

Parque Baconao

Bron: rdmazo, CC-BY-SA-2.5, Wikimedia Commons

Parque Baconao is een 800 km² groot natuur- en recreatiepark. U kunt er prachtig wandelen en op het Laguna Baconao kunt u waterfietsen of een boottocht maken. In de Valle de la Prehistoria voelen dinosaurusliefhebbers zich als een vis in het water, want langs de weg staan hier stenen kopieën van dinosaurussen, alle op ware grootte. Het Museo Nacional de Transportes is voor autoliefhebbers een feest. Hier vindt u prachtige oldtimers die dateren van 1914-1970. Tot het park behoren verder een cactustuin, een speeltuin en een leuk kinderpark, El Mundo de la Fantasía. Een aanrader is het Acuario met onder meer haaien, dolfijnen, schildpadden en zeehonden. Driemaal per dag worden dolfijnenshows gehouden. Tot het Parque Baconao behoren ook enkele prettige stranden, waaronder Playa Siboney, Playa Verraco, Playa Daiquir’en Playa Juraguá.

Parque Lenin

Bron: FDBK, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Parque Lenin zo’n 20 km ten zuiden van Havana biedt allerlei vormen van vermaak. Zeker wanneer u met kinderen op Cuba bent is een dagje Parque Lenin een aanrader. U kunt in het park fietsen, wandelen, zwemmen, paardrijden en motorcrossen. Ook is er voldoende ruimte om een balletje te trappen of te picknicken. U kunt een film kijken in de openluchtbioscoop of een voorstelling in het theater bijwonen. Kinderen hebben volop plezier in de speeltuin, het amusementspark en het aquarium. In het park zijn diverse restaurants en cafés te vinden waar u wat kunt eten of drinken. Iets ten zuiden van Parque Lenin ligt de nationale botanische tuin van Cuba, een aanrader voor plantenliefhebbers.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Isla del Coco

Bron: Keony, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In de wijk Playa in Havana vindt u het pretpark Isla del Coco. Het park heeft voor iedereen leuke attracties, hoewel de echte adrenalinejunkies hier waarschijnlijk niet op hun plaats zijn. U treft in Isla del Coco onder andere enkele achtbanen, een schommelschip, draaimolens en botsauto’s. Het park ligt vlak bij het strand, dus na een vermoeiende dag in Isla del Coco kunt u op het strand even bijkomen.

Dierentuin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grootste dierentuin van Cuba bevindt zich in Havana. Het Parque Zoológico Nacional is een ruim opgezet park, waar dieren niet in kleine ruimtes leven, maar van relatieve vrijheid kunnen genieten. Veel traliewerk zult u in deze dierentuin dus niet vinden. Tijdens een bezoek aan het park rijdt u in een busje rond en van daaruit kunt u leeuwen, giraffes, en zebra’s bewonderen. In Havana kunt u ook het nationaal aquarium bezoeken. Andere aquaria en dolfinaria zijn te vinden in Varadero, Cienfuegos, Holguín (Parque Natural Bahía de Naranjo) en Santiago de Cuba. Populair zijn ook de krokodillenboerderijen van Santa Lucia en Boca de Guamá op het Zapata schiereiland.