Ontspanning op Cuba

Cuba heeft prachtige natuurgebieden, waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen. De wellnessfaciliteiten op het eiland zijn ook uitstekend.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cuba bezoeken zonder minstens één dag uit te trekken voor een wandeling door één van de prachtige natuurgebieden kan eigenlijk niet. Het landschap van Cuba is veelzijdig met prachtige berggebieden, dichte bossen, schitterende stranden en vruchtbare valleien. Wandelen en klimmen voor de geoefende wandelaar kan in de Sierra Maestra bergen en de Valle de Viñales. Cuba Climbing geeft u meer informatie over de mogelijkheden. Favoriete wandelgebieden zijn de Valle de Viñales, Topes de Collantes, Pinar del Rio, Baracoa en het Humboldt Nationaal Park. In de meeste natuurgebieden mag u alleen onder begeleiding van een gids op pad. Bij gebrek aan goede kaarten is dit misschien maar beter ook. Bovendien kan de gids u onderweg van informatie voorzien over de flora en fauna die u tegenkomt.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen is zeer populair op Cuba, zowel onder toeristen als onder de plaatselijke bevolking. De fiets is zelfs het belangrijkste vervoersmiddel op het eiland. Hoewel fietspaden ontbreken is het, vanwege de geringe hoeveelheid verkeer op de wegen, veilig fietsen. Veel touroperators bieden georganiseerde fietsreizen naar het eiland aan, maar u kunt natuurlijk ook op eigen houtje het eiland rondfietsen, of een enkele dag een fiets huren en een mooie tocht maken. Mooie tochten voeren door het Viñalesdal en voor geoefende fietsers is het oosten van Cuba een aanrader. Om een idee te krijgen van de mogelijkheden of om inspiratie op te doen kunt u een kijkje nemen op Bicycling Cuba.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als de prachtige natuur en de parelwitte stranden van Cuba u nog niet genoeg ontspanning bezorgen, vindt u op het eiland de nodige spa- & wellnessfaciliteiten. Cuba telt maar liefst 30 natuurlijke mineraalbronnen, waarvan het water therapeutische eigenschappen heeft. Diverse wellnesscentra gebruiken dit water in hun behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn Thalassotherapy Cayo Coco en de Elguea Spa in Villa Clara. Populair is de YHI Spa in Cayo Santa Maria. Veel luxe all-inclusiveresorts beschikken ook over de nodige wellnessfaciliteiten. Mocht uw hotel hier niet over beschikken, vraag dan naar de mogelijkheden in de buurt.