Sport op Cuba

Cuba is een echt sportland en de sportieve reiziger zal hier genoeg mogelijkheden vinden, als deelnemer, maar ook als toeschouwer.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cuba is een fantastische duikbestemming. Het eiland telt 5700 km kustlijn met vele grotten, koraalriffen en een ontelbare hoeveelheid kleine eilandjes. Bovendien zijn in de wateren rond Cuba de nodige schepen gezonken en de wrakken behoren tot de beste duikbestemmingen van het Caribisch gebied. In de wateren rond het eiland komen zo’n 500 verschillende vissoorten voor. Ook daarom is Cuba een genot voor duikers onder u. Het eiland telt zo’n 30 duikcentra en 20 officiële duikgebieden. Zeer populair zijn de Canarreos eilanden, de Jardines del Rey koraalriffen, Santa Lucía en Varadero.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel vertier en vermaak kan in Cuba op het water gevonden worden. In de diverse jachthavens kunt u terecht voor bootverhuur, variërend van zeilboten, tot catamarans en eenvoudige roeiboten. Ook jetski’s worden op diverse plaatsen aangeboden. Sinds Ernest Hemingway veel van zijn tijd op Cuba al vissende doorbracht, is de populariteit van het sportvissen op het eiland enorm gegroeid en tegenwoordig zijn de mogelijkheden legio. Houdt u van vissen of lijkt het u een uitdaging om een witte marlijn of een barracuda aan de haak te slaan, dan zit u op Cuba goed. In mei en juni vinden tevens enkele internationale sportvistoernooien op het eiland plaats. Cuba is niet echt een surfbestemming, maar mocht u per se een paar uurtjes op een board willen doorbrengen, dan moet u zorgen dat u op het juiste moment op de juiste plek bent. Op Havana Surf vindt u meer informatie over surfen op Cuba.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De golfmogelijkheden op Cuba zijn (nog) beperkt. In Varadero kunt u terecht op de 18 holes 72 par golfbaan van de Varadero Golf Club. In Havana bevindt zich dan nog een 9 holes 35 golfbaan. Er zijn plannen om dit aanbod in de nabije toekomst uit te breiden om in de behoeften van de toeristen te voorzien.

Honkbal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Honkbal is de nationale sport van Cuba en wanneer u tijdens het seizoen op Cuba bent en u houdt van sport, dan moet u zeker eens een wedstrijd bijwonen. Cubanen zijn gepassioneerde sportliefhebbers en de ambiance alleen al maakt het bijzonder om een wedstrijd te gaan kijken.