Stranden op Cuba

Cuba telt zo’n 5700 km aan kustlijn en beschikt over vele prachtige kilometerslange zandstranden. Druk of rustig, vol faciliteiten of slechts u met uw handdoekje, de keuze is aan u.

Playa Ancón

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Ancón is een prachtig lang wit zandstrand dat op veel lijstjes voorkomt, omdat het vlak bij Trinidad gelegen is, één van de meest interessante plaatsen van Cuba. Het strand wordt voornamelijk door toeristen bezocht, maar is een stuk minder druk dan de stranden bij populaire badplaatsen als Varadero. Playa Ancón biedt mooi uitzicht op de bergen en duikliefhebbers zijn hier ook zeker op hun plek. De combinatie van 6 km lang wit zandstrand, mooie omgeving en perfecte duikomstandigheden maken Playa Ancón tot één van de beste zandstranden van de zuidkust.

Cayos Coco en Guillermo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cayo Coco en Cayo Guillermo zijn twee eilanden die via een dam met elkaar en met Cuba’s hoofdeiland verbonden zijn. Beide eilanden behoren tot de Jardines del Rey archipelago en staan bekend om de prachtige kilometerslange parelwitte stranden. Cayo Coco is 370 km² groot en heeft naast prachtige stranden ook een zeer mooi binnenland met prachtige natuur. De mooiste stranden bevinden zich langs de noordkust, waar ook een indrukwekkend duinlandschap gelegen is. Rondom de eilanden bevinden zich schitterende duiklocaties.

Cayo Santa Maria

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook dit eiland behoord tot de Jardines del Rey eilandengroep. Het eiland is een door UNESCO beschermd reservaat. Het ligt aan de noordoostkust van Cuba en het strand van Santa Maria is 13 km lang en behoort tot de rustigste van Cuba. Door de opkomst van het toerisme zijn echter ook hier inmiddels diverse hotels gebouwd en wordt het stukje bij beetje drukker, maar nog altijd een stuk rustiger dan op Cayos Coco en Guillermo. Koraalriffen in het water zorgen voor een mooie onderwaterwereld. Op sommige plekken is het raadzaam waterschoenen te dragen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cayo Levisa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cayo Levisa is een prachtig klein eiland voor de noordwestkust van Cuba. Het behoort tot de regio Pinar del Rio. Palmbomen, mangroves en parelwitte stranden kenmerken dit rustige autovrije eiland. Vrijwel de gehele noordkust van het eiland, dat in totaal zo’n 3 km lang is, bestaat uit prachtig zandstrand. Het eiland is per veerboot vanaf Palma Rubia te bereiken. Duiken, vogels kijken en genieten van zon, zee en strand, dat is wat Cayo Levisa u te bieden heeft. Verwacht echter geen uitgebreide faciliteiten.

Playa Paraíso en Playa Sirena

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze twee stranden liggen op het populaire eiland Cayo Largo. Het eiland is een all-inclusive bestemming en alleen per vliegtuig te bereiken. Deze aan elkaar grenzende stranden bestaan uit prachtig wit zand, waarop behalve een enkele strandbar weinig voorzieningen te vinden zijn.