Guardalavaca

In het oosten van Cuba ligt Guardalavaca, dat over het mooiste strand van de regio beschikt en zich snel ontwikkelt als toeristische badplaats.

Guardalavaca is prachtig gelegen. Het wordt omringd door groene vegetatie en heeft een schitterend wit strand dat mooi afsteekt tegen het turquoise blauwe water. Langs het Playa Guardalavaca liggen de meeste, voornamelijk all-inclusive, resorts van de plaats. Rustiger zijn stranden in de directe omgeving, zoals het Playa Blanca, Playa Esmeralda en Playa Don Lino. Nog verder, ten westen van Guardalavaca liggen de kleine, stille stranden van Playas Yuraguanal en Pesquero. Een leuk uitstapje voert naar het Bioparque Rocazul aan de westkant van Bahía de Naranjo, zo’n 10 km ten westen van Guardalavaca. U kunt dit prachtige natuurgebied te voet, per fiets of te paard verkennen. In Bahía de Naranjo kunt u tevens een aquarium bezoeken. Elke dag worden dolfijnen- en zeehondenshows gehouden.

Nachtleven

Het nachtleven van Guardalavaca speelt zich grotendeels binnen de muren van de all-inclusive resorts af. Hier wordt elke avond entertainment in de vorm van grote shows geboden. De kwaliteit hiervan verschilt sterk en staat niet altijd garant voor een goede avond uit. Vaak zijn de shows in de duurdere hotels het beste. Heeft u geen zin in zo’n show, dan is in Guardalavaca één plek te vinden, waar u samen met de locals kunt feesten. Ook hier worden shows opgevoerd, maar de ligging, aan zee op een klif, zorgt hoe dan ook voor een goede ambiance en dat is ook de reden dat de plaatselijke bevolking hier graag komt. Na de shows kunt u zelf uw kunsten laten zien, want dan verandert de Club La Roca in een discotheek.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Cuba:

Foto’s van Guardalavaca

Populaire accommodaties in Guardalavaca

Club Amigo Atlantico Guardalavaca 7
2 aanbieders
vanaf €594
Brisas Guardalavaca 8
2 aanbieders
vanaf €682

Bekijk alle 53 accommodaties op Cuba

Ligging