Holguín

Holguín behoort tot de vier grootste steden van Cuba en hier vindt u het authentieke Cubaanse stadsleven met bijbehorend bruisend nachtleven.

Hoewel Holguín minder te bieden heeft dan andere, oudere plaatsen op het eiland, vindt u ook hier enkele interessante musea. Aan het centrale plein van de plaats, het Parque Central, bevindt zich het Museo Historia de Provincial, waar u informatie krijgt over de koloniale tijd, de Onafhankelijkheidsoorlog en de revolutie. Daarnaast treft u een collectie gewijd aan de vroegste bewoners van Cuba. Een ander museum, het Museo de Ciencias Naturales Carlos de la Torre, is ook wanneer u met kinderen op Cuba bent een aanrader. Het museum is gericht op de Cubaanse fauna en u vindt er allerlei opgezette dieren, skeletten en ook enkele foetussen. Wanneer u mooi uitzicht op Holguïn wilt kunt u de Loma de la Cruz beklimmen. De heuvel ligt even buiten het centrum en om op de top te komen zult u 458 treden moeten bedwingen. Bovenop wordt u beloond met prachtig uitzicht en de kans om een kaarsje te branden bij het kruis, waarnaar de heuvel genoemd is. Dit kruis is een belangrijke bedevaartplek. Mocht u op 3 mei op Cuba zijn, dan heeft u een extra motivatie om de 458 treden te beklimmen; op deze dag viert men op de Loma de la Cruz feest. De (voet van de) heuvel kunt u overigens het beste bereiken per koets.

Uitgaansleven

De beste uitgaansgelegenheden van Holguín bevinden zich aan het Parque Central, dat eigenlijk Parque Calixto García heet. De beste optredens van lokale muzikanten vindt u in Casa de la Trova. Gabinete Caligari is een populaire discotheek en ook in Casa de la Música komt men graag om te dansen. Wanneer u een cabaretshow wenst bij te wonen, vindt u even buiten het centrum Cabaret El Nocturno. Diverse hotels in Holguín beschikken ook over een aantrekkelijke discotheek, waaronder bijvoorbeeld hotel Pernik en hotel El Bosque.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Cuba:

Foto’s van Holguín

Ligging